T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Bitlis Mutki İlçe Halk Kütüphanesi

KURULUŞUN GENEL TANITIMI:

Kütüphanemiz 2002 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığının yapmış olduğu 3 katlı bir binada hizmet vermeye başlamıştır.Sonrasında  Kütüphane binasına taşınan diğer resmi kurumların varlığı ile kütüphane tek salonda hizmet vermeye başlamıştır.Hizmet salonunun yetersizliği ve binanın konumundan dolayı 23.10.2017 tarihinde mülkiyeti hazineye ait Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsisli Bitlis-Mutki İlçe Halk Kütüphanesi binası ile mülkiyeti Mutki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ait arsa üzerine Kaymakamlık ve DAP işbirliği ile yaptırılan Kütüphane binasının kullanımına ilişkin Bitlis İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan prokol ve Bitlis İl Genel Meclisinin 02.05.2018 tarih ve 30 sayılı kararı ile Bakanlığımız Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğüne tahsisi yapılan binamıza taşındık.